Glad og lidt stolt har man da lov at være – om anmeldelser på opfordring fra forfatterne

Blev glad da jeg for nogle dage siden modtog en mail fra Per Holbo Rasmussen, der er forfatter og driver bloggen, HolboHistorier.

Per sendte mig nemlig sin seneste bog, sammen med mailen, og spurgte om jeg ville anmelde den her på Fabelagtig. Så kan man da ikke blive andet end lidt stolt.

Tænk at mit lille hobbyprojekt, der bare begyndte med at jeg kom til at love nogle mennesker en liste over hvad pigerne læste, nu er en blog, der modtager gratis eksemplarer af bøger, direkte fra forfatterne! WOW.

Mailen fra Per fik mig også lige til at gøre nogle overvejelser om hvordan jeg skal forholde mig til det. For i udgangspunktet var det jo princippet at pigerne skal have læst de bøger jeg anmelder her på Fabelagtig, ellers bliver det jo bare en reklameholdeplads for de forskellige forfattere, og det er jeg overhovedet ikke interesseret i.

Og hvad med anmeldelsen – tænk hvis jeg  ikke kan lide bogen?

Nå men jeg skal ikke trætte jer med alle mine overvejelser, konklusionen på overvejelserne er, at jeg selvfølgelig gerne vil anmelde børne- og ungdomsbøger på opfordring, der er bare nogle spilleregler jeg gerne vil have der bliver overholdt.

 1. Bogen skal sendes direkte fra forfatteren (jeg vil ikke være forlagenes reklamesøjle).
 2. Forfatterne skal være forberedte på at det bliver min uforbeholdne mening de får – også hvis den er negativ.
 3. Hvis bogen er inden for målgruppen af mine egne piger, vil jeg forsøge at få dem til at læse den og give deres besyv med, men jeg udsteder ingen garantier.
 4. Jeg kan ikke garantere at bogen bliver anmeldt inden for en bestemt periode, for der skal jo både være tid til at jeg selv kan nå at læse den, og i nogle tilfælde også pigerne.

Nu håber jeg bare at der er andre end Per der får lyst til at sende deres bøger til anmeldelse.

6 thoughts on “Glad og lidt stolt har man da lov at være – om anmeldelser på opfordring fra forfatterne

 1. Hej Sanne.
  Ja, det er vel nok et dejligt skulderklap du har fået der. Flot at du kan nå så vidt omkring. Meget fornuftige beslutninger du er nået frem til så du ikke bliver til en reklamesøjle men stadigvæk en seriøs boganmelder og meget gerne sammen med pigerne.
  Knuser herfra
  Vib

  1. Hej Vib,
   Tak for opbakningen. Det er meget vigtigt for mig at det ikke bare bliver en reklame for hvad som helst, for så giver det jo ikke rigtig mening, specielt fordi jeg ikke er litteraturkritiker, men bare giver min og pigernes umiddelbare mening til kende.

  2. PS – Anmeldelsen kommer i morgen, så kan du jo se om du synes det giver mening, jeg vil meget gerne have tilbagemeldinger.

   1. Reklamer kan man læse allesteder. Din blog er hjemmelig og hyggelig og med skønne oplæg fra dig af alle slags og jeg elsker pigernes anmeldelser. Bliv ved sådan.
    Glæder mig til anmeldelsen i morgen.
    Knus Vib

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s