Prinsesse Lila og Prinsen på Den Vrede Hest

Prinsesse Lila og Prinsen på Den Vrede Hest, er en helt ny e-bog til målgruppen  “piger i alderen 5-9 år”.  Skrevet af Per Holbo og illustreret af Kathrine Wanninger, og selvudgivet på forlaget Saxo.

Jeg har desværre ikke været i stand til at finde Kathrines hjemmeside – måske har hun slet ikke en, det er ærgerligt, for jeg kan godt lide hendes lidt naiive streg.

Jeg er så heldig, at forfatteren Per Holbo, har sendt mig et eksemplar af bogen, fordi han gerne vil have at jeg anmelder den her på Fabelagtig.

Du kan læse mere om spilleregler for anmeldelse på opfordring her.

Per Holbo skriver selv om bogen:

“Prinsesse Lila har det svært. Hun vil gerne giftes med Prinsen, men Den Vrede Hest er der altid og skælder hende ud for alt, hvad hun gør. Heldigvis lærer hun dragen at kende og den hjælper hende med at bekæmpe de dårlige følelser, hun har med sig selv. 

Bogen er velegnet som højtlæsning for de 3-9 årige, men der er også noget for de voksne. “

Specielt fordi det er en e-bog var jeg meget interesseret i at se nærmere på bogen, fordi det på en eller anden måde stadig er et nyt medie, og det interesserer mig om forfatterne formår at benytte sig af de muligheder e-bogsmediet giver.

Prinsesse Lila og Prinsen på Den Vrede Hest, har alle de klassiske elementer fra det gode gamle eventyr, prinsesser, tårnværelser, drager, prinser, heste og så videre. Men nogen af de klassiske figurer har fået en lidt anden rolle end den de plejer at have i eventyr, og det giver bogen et sjovt twist. Det er en let læst bog, der egner sig fint til en kort historie inden sengetid.

Når det er sagt, synes jeg ikke helt den er stram nok i formuleringerne til at være en RIGTIG  god børnebog . Den er ikke helt spændende nok til at holde børnene fanget, og set fra den voksne oplæsers synspunkt er der flere ting man aldrig rigtig får svar på, for eksempel finder man aldrig rigtig ud af hvorfor er hesten (det dårlige selvværd) er vred.

Historien handler om, at have lavt selvværd og om hvordan man selv kan gøre noget ved det, og det er jo en morale der er til at tage og føle på.

Det er umiddelbart en fin idé at vise børnene at man kan løfte sig selv op ved at tro på at man er god. Men langt hen ad vejen tænker jeg at hvis børn i den alder har lavt selvværd, så ligger der nogle ting til grund som de skal have støtte og opbakning til at få ændret på, så jeg sad lidt og ønskede mig et heppekor der bakkede Lila op under kampen for at få bugt med den vrede hest!

I kan downloade en gratis smagsprøve her, og danne jer et indtryk af bogen.

5 thoughts on “Prinsesse Lila og Prinsen på Den Vrede Hest

 1. Hej Susanne,

  Det er bestemt ikke sidste gang, jeg sender en bog til anmeldelse hos dig, for du er nemlig ærlig og ligefrem og det er langt bedre end en rygklapperanmeldelse.

  Så tak for det!

  Og så vil jeg sige, at jeg godt kan forstå din pointe i forhold til, at Lila kommer så hurtigt ovenpå, som hun gør. Det er altid en afvejning for mig som forfatter på den ene side at fortælle en historie, hvor budskabet træder klart og tydeligt frem, men på den anden side også bevare mystikken omkring historien, som let kan blive ødelagt af alt for mange forklaringer.

  Alt i alt er jeg rigtig glad for din anmeldelse og vil gerne sende dig flere bøger, når de bliver udgivet.

  Lige nu arbejder jeg på en fortælling om dyrene i Gurlumhej. Som altid ligger der dybere mening bag historierne og denne gang kan man vel nærmest klassificere bogen som en moderne dyrefabel.

  Du kan se mere om fortællingen på min blog om et par dage…

  Og så skal jeg da lige beklage, at jeg først opdager din anmeldelse nu – det er jo alt for langsomt af mig… 🙂

  mvh. Per

  1. Hej Per, Jeg er glad for at jeg har ramt plet med anmeldelsen. Det lyder spændende med dyrene i Gurlumhej – jeg er som bekendt vild med fabler, så du kommer bare an 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s