Æsops fabler – moralen, for der er altid en morale…

Da jeg begyndte at skrive boganmeldelser til børn og unge på Fabelagtig, valgte jeg at skrive om Rudyard Kiplings fabel: Katten der gik sine egne veje, fordi jeg altid har holdt rigtig meget af fabler, specielt dem der handler om dyr.

På det seneste har jeg læst flere af Æsop’s fabler igen, bare for sjov, og fordi jeg synes det er underholdende at de fleste af fablerne har en eller anden form for morale, som man så kan filosofere lidt over.

Æsop beskrives sådan her på wikipedia:

Æsop (eller Aisopos, græsk Αἴσωπος—Aisōpos) (620-560 f.Kr.) var en græsk fabel-forfatter. Herodot placerer ham i 500-tallet og beskriver ham som en slave fra Samos. Herodot mener, at han muligvis senere myrdet af præsterne i Delfi, fordi han afslørede deres griskhed.

Nogen af de mest kendte af fablerne er den dem om Drengen der råbte Ulv, Haren og skildpadden der løber om kap og den om Gåsen og guldægget.

Hvis der er nogen af jer der har lyst til at kaste jer over de mere end 600 andre fabler som Æsop har skrevet, så er her et link til en gratis samling (på engelsk). Desværre har jeg ikke kunnet finde noget tilsvarende på dansk.

Er der andre end mig der læser fabler?

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s