Er børne- og ungdomsbøger alt for prægede af kvinder?

Har lige kigget ned over listen af bøger som jeg har anmeldt her på bloggen, vi er efterhånden kommet op på hele 26 anmeldelser som du kan se på “hvad skal jeg læse?” siden.

Det slog mig at hele 13 af anmeldelserne er bøger af kvindelige forfattere, og da jeg for længe siden faldt over en artikel på DR hvor en mandlig forfatter angriber børnebogsbranchen for at være styret af kvinder, og dermed have alt for stor fokus på bøger til piger, kom jeg til at tænke over dilemmaet.

Som mor til 2 piger kan der jo være visse fordele i at der er stor fokus på pige-litteratur, men det er da ret tankevækkende, for selv om jeg i udgangspunktet havde besluttet at bloggen her skulle have anmeldelser af bøger til både piger og drenge, så er det alligevel endt med at have meget stor fokus på bøger der er meget pigede.

Jeg synes det er et problem hvis der mangler litteratur der appellerer til drengene, men hvad siger I?
Er børne- og ungdomsbøger alt for præget af kvinder?
Hvordan får vi de mandlige forfattere på banen?
Hvad læser jeres drenge?

4 thoughts on “Er børne- og ungdomsbøger alt for prægede af kvinder?

  1. Desværre er historiene også meget præget af at passe til piger. Det fleste bøger har en pige i hovedrollen.
    Derfor kom jeg lige forbi, prøver at få min 10-årige dreng til at læse, men det er ikke nemt, at finde en fængende bog.

    1. Hej Iben, Du har helt ret. Jeg synes også det har været vanskeligt at finde bøger til drenge. Og drejningen på bloggen her har også at gøre med at jeg selv har 2 piger. Men har du tjekket Ant-boy serien ud? https://fabelagtig.wordpress.com/2010/11/18/antboy/ Den handler om Pelle. Der er også lige kommet Helgi Daner ud. Den er nok mere til højtlæsning når man er 10 men den er bragende god.

Skriv en kommentar