Børn har ret til at lære at læse!

Den 8. september fejer FN International læse dag. Dagen blev fejret første gang i 1966, og har til formål at fremhæve betydningen af læsefærdigheder til enkeltpersoner, fællesskaber og samfund.

Jeg har i forbindelse med mit arbejde været på rejse til Mozambique, et fantastisk land i rivende udvikling, og hvor kun 37,2% af kvinderne mellem 15 og 45 år kan læse, og under halvdelen (47%) af den samlede befolkning kan læse.

Den internationale læsedag bliver fejret på mange forskellige måder rundt omkring i Danmark, de fleste skoler og biblioteker fejrer det fredag d. 7. september.

Og jeg kan ikke lade være med at være glad for at der stadig er fokus på læsning i Danmark, selv om de allerfleste børn lærer at læse og skrive allerede i 0. klasse.

Hvis I har lyst til at være med til at fejre International Læsedag, kan I evt. få inspiration her på Ordet Fanger, der i øvrigt også har et rigtig fint inspirationskatalog hvis man mangler ideer til læsningen.

2 thoughts on “Børn har ret til at lære at læse!

  1. Minder mig om vores tur til Indien. Den ene af dagene var der trykt en meget simpel læsebog i et af de store dagblade, som man så kunne klippe ud, hæfte sammen, og give til et af de lokale tiggerbørn, som ikke gik i skole. Det sætter ligesom tingene i perspektiv…

    1. Ja Lærke, det er rigtigt, jeg havde helt glemt børnebogen, gemte du den? Hvis ja vil jeg meget gerne lave et indlæg om den her 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s