Mis med de blå øjne

Egon Mathiesens bog “Mis med de blå øjne” er en klassiker der har mere end 50 år på bagen. Det sjove er, at den ikke er mindre aktuel af den grund.

Bogen med de fine illustrationer er mest henvendt til børn i aldenren 4-8 år, men da den er super godt skrevet, hører den også til i repetoiret af børnebøger, som man ikke bliver træt af at læse højt som voksen – hvilket for mig er et MEGET vigtigt kriterie.

Historien handler om den lille modige Mis, der ikke er som alle de andre katte, han har nemlig blå øjne. Kattene med gule øjne og de andre dyr i fortællingen,  driller ham med hans blå øjne.

Heldigvis lykkes det for Mis at blive populær, da han går ud i verden og det lykkes ham at  finde landet med de mange mus, hvor han inviterer kattene med de gule øjne med ind, også selv om de har drillet ham.

Enkel billedbog med korte tekster, der selv om den må siges at være gammel, nu også er udkommet som app til iphone og ipad.

I øvrigt er Mis med de blå øjne også blevet opf’ørt som teaterstykke af flere forskellige børneteater grupper blandt andre af Comedievognen.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s