Hvilket net kan ikke fange fisk…..?

….Internettet, selvfølgelig 🙂

Begge mine piger har været igennem kortere eller længere perioder været vilde med at fortælle vittigheder og gåder, og selv om jeg til tider finder vittigheder og gåder ret trættende at høre på, så er og bliver det en mulighed for at lege med ord, betydninger, og ikke mindst overraskelseselementet – der fører til latter.

Jeg mener derfor at vi er nødt til at bevæbne os med tålmodighed, og lege med på gåde- og vittighedslegen, for at hjælpe ungerne til at få et varieret sprog, og blive gode talere.

Og når gåderne er nye, anderledes så er fælles latter jo noget af det bedste man kan unde sig selv og sine unger!

Men for at undgå at vi hører de samme gåder om og om igen kan det være en god idé at sende dem på biblioteket efter nye gåder. Det resulterede blandt andet i at vi fik fat i Hvad gør hønen når…? – og andre gåder, af Keld Petersen.

Keld Petersen er også illustrator, hvilket gør bogen til en ekstremt underholdende oplevelse, fordi han har formået at illustrere alle gåderne på en måde der gør at man ganske enkelt ikke kan holde latteren tilbage.

Keld Petersen har også lavet 2 andre gåde bøger der hedder: Hvor mange indianere …? – og 59 andre gåder og Hvorfor turde tossen ikke …? – og andre gåder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s