På forfatteropdagelse (Josefine Ottesen)

I har måttet lægge øre til meget om Josefine Ottesen, der til dato er pigernes yndlingsforfatter.

Hvor har de tilbragt mange gode timer i selskab med hendes fantastiske universer – både da vi læste højt af Roselil bøgerne og Hullerikkerne fra Syvstammetræet – men også nu hvor de selv læser.

Josefine Ottesen er født i 1956 og debuterede som forfatter i 1983 – og har siden skrevet mere end 60 bøger for børn og unge, og har modtaget et utal af priser.

Jeg havde det indtryk at hun mest skrev bøger der er egnet til piger, men efter en lidt mere dybdegående tur rundt på hendes hjemmeside har jeg konstateret at hun så sandelig også har skrevet bøger til drenge.

Her er et par af titlerne:  Det døde land, og Krigeren, som vi ikke har læst her i familien, men som jeg er sikker på er bøger der vil holde drengene fanget hvis de ellers bryder sig om fantasy. Hvis der er nogen af jeres drenge, der har læst nogen af bøgerne og har lyst til at lave en anmeldelse er de velkomne til at sende den til mig, så vi også kan få bygget nogle anmeldelser af drenge litteratur op her på siden.

Lige nu er jeg faktisk selv i gang med at læse Krystalhjertet – det er muligt at jeg har en lidt barnlig smag i bøger – men jeg er altså blevet suget helt ind i den og glæder mig til at fortælle om den her når jeg får læst den færdig.

Josefine Ottesen har i øvrigt en rigtig god hjemmeside, med læseuddrag af mange af bøgerne, beskrivelse af de universer hun skriver om, og links til de hjemmesider der handler om de specifikke serier.

Billedet af Josefine har jeg lånt fra hendes hjemmeside.

2 thoughts on “På forfatteropdagelse (Josefine Ottesen)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s