Børn læser ikke for sjov…

….hmnnn – så er mine børn ikke som børn er flest – men det var jeg nok heller ikke i tvivl om.

Faldt lige over dette link på politiken, og synes at det er en meget interessant artikel, 20 minutters læsning om dagen er angiveligt en af metoderne der bruges for at sikre at børn lærer at læse. Men hvad med i stedet at sikre sig at det de læser er noget de gerne vil have mere af? Går det så ikke helt af sig selv?

Mange af de bøger mine piger læser er ikke bøger jeg selv ville have valgt til dem, og vi har mange gange forsøgt at overbevise dem om at de bøger vi selv læste som børn er super spændende og at de skulle tage at læse dem…men ved i hvad, jeg forsøgte mig lige selv med en af de gamle klassikere “Jorden rundt i 80 dage” og jeg kan ærlig talt godt forstå at de ikke bliver fanget – det går godt nok langsomt….

Jeg kan ikke helt sætte mig ind i at det skulle være så forfærdeligt at børnene bruger de nye medier i stedet for at gå på biblioteket – for der skal da også læses og ikke mindst skrives når man færdes på nettet – og hvis det nu er det der kan give dem lysten til at læse så er det vel også godt nok eller hvad?

Skal jeres børn tvinges til at læse ?

6 thoughts on “Børn læser ikke for sjov…

 1. Ja desværre må jeg gøre mig store anstrengelser for at holde den store (12 år) til ilden. Det er simpelthen ikke noget, som fænger ham.

  1. Ærgerligt – måske har det været så let for os fordi vores den store elsker at læse, og den lille ser så meget op til hende at det har været et meget stort mål for hende at kunne læse lige så godt.

   Er der heller ikke noget “faglitteratur” der fænger?

 2. Mine børn er så heller ikke normale så, ligger måske til familien. De (2 store på 12 og 8) læser alverdens bøger og tegneserier når de finder tiden til det. Sara er nu altså også glad for nogle af vores barndoms litteratur, så som “De fem” og “De tre detektiver”. Ingen tvang for at få dem til at læse, kan ind imellem være svært at få kontakt med dem, lol

  1. Hehe – det med ikke at kunne få kontakt med læsende børn kan jeg sagtens sætte mig ind i…:)

   1. jeg er en dreng på 16 som elskede læse
    indtil mine forældre begyndt at tvinge mig til det

    du mister simpelthen lysten for noget når du bliver tvunget til det.
    nogle ting er det nødvendigt at blive tvunget til

    men hvis dit barn allerede læser så lad endelig være med at tvinge ham eller hende til det (med det mener jeg en fast tid om dagen han/hun skal læse)

    da det kan gøre at dit barn helt mister lysten til at læse

    bare en lille advarsel.

   2. Hej Pav. 1000 tak for din kommentar. Du har helt ret. Det kunne aldrig falde mig ind at tvinge mine børn til at læse. Jeg håber du en dag genfinder lysten til at læse. Hilsen Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s