Twilight – tusmørkeserien

Twilight serien af Stephanie Meyer er en anden serie der ikke kan forbigås på en bogblog som Fabelagtig.

Laura fik de første bind i serien i julegave (sidste år) af sin farmor, og har læst dem flere gange og med stor fornøjelse.

Her er der tale om en decideret kærlighedshistorie, så der er nok ikke mange drenge der vil synes at den er specielt interessant. Heller ikke selv om historien er krydret med masser af vampyrer og varulve.

Bøgerne handler om Bella der flytter til byen Forks for at bo sammen med sin far, der er skilt fra hendes mor. Her møder hun Edward, som hun bliver dybt forelsket i. Det viser sig dog at Edward gemmer på en dyb hemmelighed, nemlig at han er vampyr. Det betyder også at det er livsfarligt for Bella at være sammen med ham.

Vampyrerne i Twilight serien adskiller sig ret meget fra de klassiske beskrivelser af vampyrer i bøger som fx Dracula af Bram Stoker, men en af de slående ting ved bøgerne (for voksne) er de mange referencer til den klassiske litteratur.

Jeg har på et tidspunkt læst en anmeldelse af bøgerne hvor en ung pige beskriver hvordan hun fandt lysten til at læse gamle klassikere efter at hun havde læst Twilight bøgerne. Det var lidt mit håb at Laura også ville få lyst til at læse nogle klassikere  – men ind til videre har interessen ikke været der 🙂

De fire bind i serien hedder:
Twilight – Tusmørke
Twilight – Nymåne
Twilight – Formørkelse
Twilight – Daggry

Senere er der kommet en ekstra bog  der hedder “Bree Tanners korte liv efter døden” – den kommer der en anmeldelse af på et senere tidspunkt. Det er en parallel historie til Twilight serien.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s