Hvordan mon vi læser bøger i fremtiden?

om e-bøger og augmented reality

Jeg fik en e-læser i fødselsdagsgave i sommers, og selv om jeg ville have forsvoret det, er jeg blevet rigtig glad for at læse e-bøger! Jeg kunne bare godt tænke mig at e-bøger var billigere og at de udkom samtidig med bøgerne i boghandlen. Men mit gæt er at det er et spørgsmål og tid, blandt andet har jeg store forventninger til denne BookSnob.

Grunden til at at jeg skriver om dette her på bloggen, er at jeg på en af de mange blogs jeg følger der hedder ReadWriteWeb læste om en bog der lige er udkommet i USA: The Search for WondLa skrevet af Tony DiTerlizzi, der er forfatter til forskellige fantasy bøger her i blandt SpiderWick serien til unge.

Som en del af oplevelsen ved bogen er der er udgivet af Simon & Schuster er der indbygget augmented reality (jeg gad vide hvad det egentlig hedder på dansk), der er unikt og som måske kunne være et blik ind i hvordan børn i fremtiden vil læse bøger.

Det er lavet ved at der på 3 sider i bogen er nogle emblemer, ved at holde disse emblemer op foran sit webcam får man mulighed for at se et interaktivt 3d kort over den fantasy verden der beskrives i bogen. Jeg tror næsten at jeg bliver nødt til at købe bogen, for at se hvordan det virker.

Det fik mig til at tænke over de spændende udvikling vi befinder os midt i, jeg tænker på om vi vil blive ved med at have store reoler med hyldemeter af bøger, eller om det med tiden alt sammen bliver lagret på digitale medier. Der er nu stadig noget specielt over at stå med en ny bog i hånden og vende de allerførste sider….

One thought on “Hvordan mon vi læser bøger i fremtiden?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s