Iqbal Farooq og den sorte pjerrot

Iqbal farooq og den sorte pjerrotManu Sareen er nok bedst kendt som medlem af Borgerrepræsentationen i København for det Radikale Venstre.

Men Manu Sareen skriver også bøger. Han har blandt andet skrevet en hel serie af hylesjove bøger om Iqbal Farooq en indisk dreng der bor i Blågårdsgade på Nørrebro.

Det er en af af få bøger hvor vi har været nødt til at holde læsepauser fordi oplæseren lige skulle have styr på latterkramperne inden vi kunne komme videre.

Men samtidig med de helt vanvittige og sjove begivenheder som familien Farooq kommer ud for er det en rigtig fin beskrivelse af hvordan det er at bo og leve på Nørrebro. Pigerne synes i hvert tilfælde at det var sjovt at høre  om steder som de går forbi hver eneste dag.

Bogen er fuld af fantastiske illustrationer af Lars-Ole Nejstgaard, og egner sig rigtig godt til højtlæsning for børn i  7-10 års alderen – men er generelt underholdende for både børn og voksne.

På bagsiden står der:

“Æh, hvad så dér? Det er da terroristerne fra tv! – råber Sjoko fra 9. klasse, da han ser Iqbal og hans lillebror Tariq i skolegården. Det er dagen efter det store brag, der fik jorden til at ryste under Nørrebro. Iqbal har aldrig været en ørn til  fysik, men med hjælp fra Tariq og noget gammelt viskelæder, kontaktlim, samt en håndfuld grannåle kommer der alligevel mere fut i fysikforsøget end egentlig planlagt. Eksplosionen kommer oven i købet i tv’s nyhedsudsendelse, og mens livet går sin vante gang hjemme hos familien Farooq hjemme i opgange i Blågårdsgade, er skumle kræfter mere end almindeligt interesserede i den formodede hemmelige eksplosionsformel. Da Iqbal og hans familie kort efter drager på campingferie i Jylland i deres gamle Mazda og med et telt fra cirkus Benneweis i traileren, er de derfor i større fare end de aner.

Ud over Familien Farooq der består af følgende personer:
Far (Nazem) – der altid er meget urolig for hvad danskerne mon tænker om dem, Mor, Onkel Rafiq, Fatima, Dindua, Iqbal og Tariq.

er hovedpersonerne beboerne i Iqbals opgang:
3. th – Ali (Vicevært) og hans sønner Hassan og Kaseem
2. tv – Tanja (Healer, numerolog, og biopat), Sille og Lelix
2. th – Hr. Wibrandt (En gammel mand – lettere paranoid – der altid taler om at han ar betalt for meget i skat
1. tv – Baba Ganus (Grønthandler og ejer af den Tyrkiske Colaekspres) og Vibeke
1. th – Familien Kahn fra Pakistan
st.tv – Mister Katanga (Rastaman) og Tryna
st.th – Christian Visander Arun Burundi Jacobsen (Det er ikke hans rigtig navn – han fik det da han cyklede rundt i Indien).

Her glæder vi os allesammen til vi kan få fingre i Manu Sareen’s næste bog der hedder ” Hvad Fætter gør er altid det rigtige – Sygt frit efter H.C. Andersen”

4 thoughts on “Iqbal Farooq og den sorte pjerrot

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s